Morotskaka light


1 portion = 170 kcal

Antal portioner = 12

200 gram grovt rivna morötter

50 gram margarin

2 st ägg

2 dl socker

2 tsk kanel

2 tsk bakpulver

3 dl vetemjöl

100 gram Philadelphia extra light

2 msk florsocker

sockerkulor

Smält margarinet i en kastrull. Vispa ägg och socker vitt och poröst. Blanda kanel, bakpulver och vetemjöl i en djup tallrik. Rör ner morötter, mjölblandning och det smälta margarinet. Bred ut smeten i en smord och bröad sockerkaksform. Grädda i 175 grader i 50-60 minuter. Vänd upp sockerkakan på ett sockrat smörpapper.

Blanda philadelphiaosten med florsocker. Bred blandningen på den avsvalnade kakan. Strö på sockerkulor.


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0