Recept

Rimbobullar

en klassisker sedan 40-talet


Dessa godsaker bakas på kall degvätska och jäses i minst två timmar.

Satsen är ganska liten så gör två på en gång.

20-25 bullar


125 g rumsvarmt smör


7 dl vetemjöl
25 gram jäst
2 dl kall mjölk
2 msk socker
1 krm salt
1 ägg
ägg till pensling
ev florsocker och lite vatten till dekor.

*******


Fyllning:

knappt 75 gram rumsvarmt smör,2 msk strösocker,
2 tsk vaniljsocker.

Fördela smöret i mjölet med fingertopparna eller i matberedare. Rör ut jästen i den kalla mjölken och tillsätt mjölblandningen tillsammans med socker, ägg och salt. Arbeta ihop degen till en smidig men lite kletig deg en stund.
Rör ihop smör och socker till fyllningen. kavla ut degen ganslka tunt till en raktangel poå väl mjöladt bakbord.
Skär degen i fyrkanter 8x8 cm. Lägg en klick fyllning i mitten på varje rektangel. Vik in rektangelns uddar mot mitten och tryck till. Lägg bullarna i pappformar, ställ dom på plåtar och låt jäsa övertäckt i minst två timmar i rumstempreratur.
Pensla bullarna med uppvispat ägg och grädda dem i mitten av ugnen i 250 grader i cirka 6 minuter. Låt svalna lite och rör evtuellt ihop en tjock glasyr av florsocker och lite vatten som sedan ringlas över bullarna.


Hur goda ser inte de ut att vara då?!


Kommentarer
Postat av: JoHell

Ser fram emot nybakta bullar när man kommer hem från jobbet i dag då. *Slurp*

2008-04-15 @ 10:08:30
URL: http://hundenliza.blogspot.com

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0